Kolm põnevat IT-lahendust

3D-printimine – Revolutsiooniline IT lahendus

3D printimine ilmus veel eelmise sajandi lõpus. Minu meelest 3D printimise tehnoloogia on äärmiselt oluline, sest see loob palju uusi võimalusi ja toob endaga paljude olemasolevate probleemide lahendusi.

Tänapäeval 3D printimine meditsiinis annab võimalust valmistada patsiendispetsiifilisi organite koopiaid, mille peal saavad kirurgid harjutada keerulisi operatsioone. Ja juba peale seda siis opereerida patsiente. Muidugi saab ka 3D printimise abil luua patsiendile sobivaid proteese. 3D printimine võimaldab seda teha kiiremini ja odavamini, kui teiste tehnoloogiate kasutamise abil.

Hetkel areneb aktiivselt ka niinimetatud bioprinting, mis võimaldab päris organite printimist.

Kuigi ma rõhutasin rohkem 3D printimise kasutamisest just meditsiinis, on see tehnoloogia kasutatav igal pool.


Nokia N-Gage – Niivõrd enda ajast ees, et põrus põhjalikult läbi

Nagu me teame, tänapäeval kasutatakse nutitelefone väga aktiivselt ka mängimiseks, muidugi sedasi kasutati ka vanasid nuputelefone. Hetkel aga on olemas palju igasuguseid portatiivseid konsoole, mis viimasel ajal on uuesti populaarseteks muutunud.

Peale selliseid konsoole on ka olemas mängimisele orienteeritud nutitelefone. Kuid selgub, et esimene „mängutelefon“ oli saadaval juba selle sajandi alguses. N-Gage oli Nokia poolt müüdav telefon, mis oli disainitud just mängimiseks.

Kahjuks küll N-Gage kukkus läbi ja sellele oli erinevaid põhjuseid. Telefon maksis 300$ ja oli kallim kui selle konkurent Gameboy Advance 100$ võrra. Peale seda maksid mängus ise 30$. Oli ka teisi probleeme, nagu näiteks mahukas formfaktor, väike ekraan ja palju muud.

Ma arvan, et probleem oli pigem selles, et see oli tõesti natukene ajast ees. Nüüd on meil võimalus luua telefone suurima ekraaniga, mis oleks meeldiva resolutsiooniga ja tänu puuteekraanile ei muuda see ebameeldivamaks telefoni kasutust teiste ülesannete jaoks.

 

Twitter Peek – Piisavalt totter, et küsida "Mis selle looja peas küll toimus?"

Twitter Peek ilmus 2008. aastal ja oli telefonimoodi seade, mis võimaldas kasutada Twitterit. Erinevalt telefonist aga ei olnud sellele tavapärast funktsionaalsuse kogumit. Twitter Peek sõna otseses mõttes võimaldas ainult Twitteris viibimist.

See tundus ka päris kallina sellise seadme jaoks. Ostjal oli võimalus saada selle 99$ eest, ning pärast 6 kuu kasutamist maksta igakuiselt tasu 7.95$ suuruses. Või siis osta selle 200$ eest. Minu meelest on see igati ebamõistlik ost.


Allikad

- https://ultimaker.com/learn/the-complete-history-of-3d-printing/

- https://www.medicaldevice-network.com/features/3d-printing-in-the-medical-field-applications/

- https://www.slashgear.com/1127854/why-the-nokia-n-gage-was-a-complete-failure/

- https://techcrunch.com/2009/11/03/what-exactly-is-the-twitter-peek

- https://medium.com/@eileentran2480/the-failure-of-the-twitter-peek-45809fc88e2b

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kaks tehnoloogiat minevikust

Kaks väljaannet mis said erinevalt hakkama uue meediaga