Teistmoodi IT

Kuna meie maailmas igalpool kasutatakse IT lahendusi, siis nende kasutuse võimalus on ülimalt tähtis igale inimesele. Muidugi sellisel juhul peaks mõtlema ka nende inimeste peale, kelle jaoks ei ole need tehnoloogiad nii kergesti kättesaadavad

IT lahenduste kasutamine mõnede puuetega inimeste poolt võib esialgu tunduda isegi võimatu. Aga õnneks on alati võimalusi muuta tehnoloogiate kasutamist puuetega inimeste jaoks võimalikuks ja isegi mugavaks. Ja sellest on olemas ka palju näiteid.

Tehnoloogiline lahendus vs erivajadusega inimese abivahendid

Arvan, et valik ei ole nii lihtne, kui esialgu võib tunduda. Kasutatavuse mõttes usun, et just tehnoloogiline lahendus kõlab paremini. Sest kasutatavuse probleem on lahendatud just tehnoloogia adapteerimisega konkreetsete vajadustega inimeste jaoks. Erivajadustega abivahendite kasutamisel ei tundu aga lahendus päriselt täiuslik.

Küll aga, teine valik tundub universaalsem. Sellisel juhul on vajadusel võimalus kasutada ka laiatarbevahendeid. 

Küll aga ei pea ju alati ka ühe variandiga piirduma.

Kui palju ja kuidas peaks selle soetamist rahastama?

Arvan, et seda peaks võimalusel rahastama piisavalt, et erivajadustega inimene ei peaks liiga palju rohkem maksma, kui laiatarbelise lahenduse versiooni eest.

Kelle teema see võiks olla?

Arvan, et selle küsimusega peaks tegelema pigem sotsiaalministeerium, kuna tundub, et neil peaks olema selle jaoks kõige rohkem kompetentsi.


Allikad:

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kolm põnevat IT-lahendust

Kaks tehnoloogiat minevikust

Kaks väljaannet mis said erinevalt hakkama uue meediaga