Kaks väljaannet mis said erinevalt hakkama uue meediaga

The New York Times – ajaleht, mis kasutab uut meediat endale kasuks.



The New York Times on ajakiri, mis ilmus 1851. aastal. Kuigi ajalehe vanus tundub muljetav ja ekslikult võib oletada, et nii vana ajakiri võiks jääda konservatiivselt enamasti paberi peale, ent tegelikult sai see ajaleht niinimetatud uue meediaga vägagi hästi hakkama ja tänapäevalgi kasvatab oma lugejate arvu.

The New York Times ilmus veebis minu arvates piisavalt varakult ja muidugi see tingimatult peaks olema osa nende edukusest ka tänapäeval.

2023. aasta lõpuks kasvatasid nad oma e-lugejate arvu 300 000 võrra ning ootavad 2027. aastaks 15. miljoni lugejate piiri ületamist. Hetkel aga nende lugejate arv on 10. miljoni kandis. Küll aga paberkandjal nad kaotavad lugejaid (730 000 2022. aastal ja 660 000 lugejat 2023. aastal), kuid tervet pilti vaadates nii lugejate arv kui ka kasum ikka kasvavad.

Vaatamata sellele, et varajane ilmumine veebis peaks olema suureks eeliseks, võib kindlalt öelda, et see kõik oleks võimatu, kui ajakiri ei oleks kvaliteetne iseenesest ja kui see ei teeks õigeid samme digitaalses ruumis.

 

Time – väljaanne, mis ei ole niivõrd hea uues meedias, kui paberil.



Ei saa küll öelda, et Time’il läheb kõik halvasti, sest see on ikkagi väga levinud ja kõigile tuttav väljaanne. Kuid vaevalt võib ka öelda, et väljaandel läheb kõik hästi uues meedias.

Kui teha võrdlust The New York Times-ga, siis sellel on hetkel umbes 660 000 paberajalehe lugejat ja 10. miljonit e-lugejat. Time-il aga 2023. aasta keskel oli umbes 1.3 miljonit paberväljaande lugejat ja 250 digiväljaande lugejat. Ning alates 2023. aasta juunist otsustas Time teha oma digitaalse väljaande tasumisest vabaks ja juba 2024. aasta alguses Time vallandas aga umbes 15% oma töötajatest.

 

Allikad:

-          https://onthevantage.com/digital-transformation-the-new-york-times-story/

-          https://www.nytimes.com/2024/02/07/business/media/new-york-times-q4-earnings.html

-          https://www.nytco.com/company/history/

-          https://www.arise.tv/time-magazine-to-remove-digital-paywall-from-june-1/

-          https://edition.cnn.com/2024/01/23/business/time-magazine-lays-off-15-of-unionized-editorial-staff-becoming-latest-news-outlet-to-slash-workforce/index.html

 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kolm põnevat IT-lahendust

Kaks tehnoloogiat minevikust